Klipper
Volendam-de Dijk
Zeilen Volendam
Zeilen Volendam
Sanne Sophia

Onze partner

De schepen van weleer, bevaren de zeeën weer.Als levende historie.Een stukje Hollands Glorie. Wij bieden u een onvergetelijk verblijf op het water voor groepen vanaf 10 personen, maar ook voor individuele boekers. Denk daarbij ook eens aan een zakelijke meeting in de verrassende ambiance aan boord van een schip. Of vier uw bruiloft op het water te midden van uw gasten. Bent u toe aan een uitje en wilt u ‘quality time ‘ doorbrengen met familie, vrienden en bekenden? Lekker uitwaaien aan boord van een van onze schepen. Luierend op het dek de wolken aan u voorbij zien trekken. ‘s Avonds aanleggen in een van de gezellige havenstadjes of avontuurlijk droogvallen op het Wad.We bieden voor ieder wat wils. En of u nu veel of weinig zeilervaring heeft, of u nu jong bent of oud; u bent bij ons aan boord altijd welkom. Onze medewerkers op kantoor en de bemanning aan boord van onze schepen staan voor u klaar.

Mogelijkheden

De volgende faciliteiten zijn beschikbaar bij deze locatie. Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op via 088-5405805.

Restaurant
Parkeren

Onze Vloot

De vloot bestaat uit bijna twitntig schepen. Het zijn veelal traditionele zeilschepen die rond de eeuwwisseling van stapel liepen. De klippers, aken en tjalken zorgden destijds voor het vrachtvervoer over water. Dat ons maritiem erfgoed behouden is gebleven, is te danken aan een aantal enthousiaste liefhebbers. Zij kochten de oude en verwaarloosde schepen op en brachten deze in hun oorspronkelijke staat terug, maar nu als zeilende passagiersschepen of varende salonschepen.

Wat kunt u aan boord verwachten

Afhankelijk van uw groepsgrootte, het gewenste vaargebied en de mate van comfort kunt u uw keuze maken uit één van de traditionele schepen van onze vloot. Op alle schepen is bovendeks genoeg ruimte om uit te waaien. Op een aantal schepen zijn zitvoorzieningen aangebracht om op comfortabele wijze van de omgeving te kunnen genieten. Ieder dagverblijf heeft een eigen sfeer en biedt voldoende ruimte voor het samen gebruiken van maaltijden of gezellig tijd met elkaar doorbrengen. De kombuis is standaard op elk schip uitgerust met een kookmogelijkheid en koelkast.

22 Schepen

Inmiddels is de vloot van Hollands Glorie uitgegroeid tot ca 20schepen en verrijkt met enkele stijlvolle klassieke salonschepen, waaronder de indrukwekkende Hydrograaf. Het schip dat al sinds de jaren 80 wordt ingezet tijdens de landelijke intocht van Sinterklaas. De traditionele zeilschepen hebben als thuishavens Rotterdam, Weesp, Muiden, Amsterdam, Monnickendam, Hoorn en Enkhuizen, en worden beheerd door de schippers/eigenaars. Hollands Glorie zet de schepen in voor tochten, uiteenlopend van uitstekend verzorgde, gezellige dagtochten tot en met avontuurlijke zeilreizen. 

Nikky
10
19 juni 2024
Alles was perfect geregeld, het personeel was heel vriendelijk en wij hebben ervan genoten. De catering was super verzorgd en her was een hele leuk tocht om te maken. Ontzettend bedankt voor de goede service!
J.c.Klijn
9
11 juni 2024
We waren met een kleine aantal mensen maar dit was zo gezellig
Lidy Steen
9
19 september 2023
Het was geweldig, prachtig weer en een fantastische tocht over het water
Anoniem
8
16 augustus 2023
Het schip in de haven vinden was wat lastig, maar de tocht en de verzorging aan boord waren top geregeld. Voor herhaling vatbaar.
Klijn
10
24 augustus 2021
Heel gezellig en goed verzorgd
La kok
9
21 juli 2021
Onvergetelijke dag .bemanning is aardig en atend. Zou het zo weer doen.leo kok uit gouda
Anoniem
7
02 september 2020
Leuke tocht. Maar omdat er te veel wind stond niet veel kunnen zeilen en eerder terug.
Gezins uitje maakt gebruik van cookies
Gezins uitje is powered by Recreatief.nl
 
© 2024 Gezins uitje